Stichting PodiumTalent Nederland

Stichting PodiumTalent Nederland biedt jonge, talentvolle artiesten een podium.

Daarnaast stimuleert PodiumTalent Nederland jongeren om kennis te nemen van verschillende vormen van podiumkunsten. Hiervoor ontwikkelt zij concepten die de podiumkunsten toegankelijker willen maken voor jongeren.

PodiumTalent Nederland richt zich zowel op scheppende als uitvoerende talenten in verschillende disciplines. PodiumTalent Nederland, een initiatief van ArtMotion, organiseerde van 2009 tot en met 2012 concertenreeksen met vele jonge talentvolle pianisten waaronder onder meer Tobias Borsboom, Yukiko Hasegawa, Yuri Daniel van Nieuwkerk, Wouter Bergenhuizen, Helena Basilova, Daniel Kool, Remon Holsbergen en Sergey Smirnov. De presentatie van deze concerten was wisselend in handen van Jan Jaap van der Wal, Suzanne Verheijden en Pieter Derks.

Daarna werd in samenwerking met ArteZ, hogeschool voor de Kunsten in Arnhem een concert georganiseerd in concertgebouw De Vereeniging. Een tiental jonge studenten speelde samen met leden van het Gelders Orkest onder de titel ‘Classical Music going Nuts’ op 16 december 2014. De presentatie was in handen van Hans Smit.

ArtMotion was verantwoordelijk voor de werving en selectie van de pianisten en presentators, de begeleiding van de pianisten, de inhoudelijke opzet en contacten met de locaties.